Радев на среща с "Лукойл": Високите цени водят до поскъпване на всички стоки

Разглеждат се варианти за решения
Обновена: 8 сеп 2022 14:21 | 8 сеп 2022 13:32, Росен Стойчев
163

Снимка: Димитър Кьосемарлиев,Dnes.bg

"Високите цени са сред водещите причини за поскъпване на всички стоки и услуги, което свива потреблението и носи загуби и за производителите”.
Още по темата
Това обяви държавният глава Румен Радев, който прие представители на ръководството на компанията "Лукойл".
 
На срещата ще бъдат обсъдени възможностите за ограничаване на инфлацията и за развитието на предвидима икономическа среда в страната.

„Лукойл” е важна част от българската икономика, голям работодател и основен търговец на горива. От тяхната стойност до голяма степен зависи развитието на икономиката и инфлационните процеси", каза държавният глава.

И допълни, че предстоящата среща между управата на „Лукойл” и нашето правителство е „добра възможност да се набележат мерки за борба с инфлацията в полза на българския потребител".

“Лукойл” беше представен от президента на компанията - Вадим Воробьов. Той заяви, че тяхната компания работи повече от 20г. на българския пазар и смятат, че могат да бъдат препоръчвани като сериозен партньор. ”Договорихме се с българското правителство за изработване на средносрочни мерки, за да поддържаме икономиката”, каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


163
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
121
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЗНАЧИ ДА КУПУВАЩ СКЪП АМЕРИКАНСКИ ВТЕЧЕН ГАЗ Е ДЕМОКРАТИЧН ОИ НИЩО , ЧЕ ОТ НАПРИМЕР ИМАЙКИ 100 $ КУПВАШ ГАЗ 50 ДОЛАРА И ТИ ОСТВАИ 50 НА ДРУГИ ПОКУПКИ !!!А КОГАТО КУПУВАШ ЕВТИН РУСКИ ГАЗ КУПУВАШ ГАЗ ЗА 20$ И ТИ ОСТАВАТ 80 НА ПОКУПКИ Е ЛОШО ! ИЛИ СПОРЕД АМЕРИКАНОФИЛИТЕ ДА ТИ ВЗИМАТ РАРИТЕ ОТ ДЖОБА Е ЧЕСТ !!! ВЗИМА ТИ ГИ АМЕРИКАНЕЦ !!! НО БЕЗ ИСТОРИЯ , ЕЗИК И КУЛТУРА А КООГАТО ТИ ОСТВАТ ПАРИ НА ПОВЕЧЕ СТОКИ ТОВА Е ЛОШО ЗАЩОТО Е РУСНАК И ПРИ ТОВА С НАШИ КОРЕНИ (БУЛГАРИЯ НА КУБРАТ ОКОЛО ВОЛГА
120
5
 
4
 
! Отговори
Случаен минувач преди 1 година
Цялата каша в държавата я забърка именно Радев. Всичко започна с вдигнатия му юмрук. Оттам нататък изпълзяха всевъзможни протестъри, пречеха на нормалния живот с блокирания на улици и кръстовища. А народът взе, че им повярва. А сега си сърбаме, каквото сме си надробили. Сега обаче Радев се чувства прекрасно, управлява си еднолично чрез служебните си правителства. Президентска република в действие.
119
5
 
8
 
! Отговори
Радев преди 1 година
се срещна с военното министерство на рашката - неоспорим факт.От 24 февруари, пък и преди това, енергоресурсите са основното оръжие на Руткин. Алооо, товарищ "натовски генерал", дреме ти на теб за цените на горивата.Важно беше отново да се закълнеш във вярност!!! Тъй ти прошушна миризливата тьотката оназ вечер, нали?Няма ли министър на енергетиката за такива срещи, че ти се изтъпанчи?Втори мандат си п-Резидент вече, не го ли научи тоз протокол, а?Дреме ти!, важно е матушката да бетонираш ту
118
4
 
8
 
! Отговори
Резидент разединител преди 1 година
Майкооо какво унижение търпим след Митрофанова в Пловдив тръгнал тука да се гърчи като червей пред тия изедници. А бе ти нормален ли си бе някаква мисъл между тези ушаци има ли въобще. Жалък си реzиденте жалък. И ти и некадърниците ти ПП маяма бабикяни Хаджигеновци и другите разрушители на нашата държава за жълти стотинки. Скапана руска *** и ти и ДС съветниците ти. Вижте се всички балъци които ви подлъгаха колко бързо може да отиде една държава по дяволите. Гласувайте и мислете.
117
4
 
6
 
! Отговори
Деска преди 1 година
Кой е този Радев, обяснете на хората,Радев та Радев, България се управлява от Доган, явно този работи за него?
116
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Бай Дрън Интерсен си за руски бот. След 10 години и при вас има прозрение.
115
2
 
7
 
! Отговори
До 105 преди 1 година
Ако нормална европейска държава за теб е да си роб с 3 игли в годината с незнайни субстанциѝ, да се къпеш веднъж месечно и да се грееш на свещ....,не мерси!
114
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пак глупостите прави зеленият чорап.
113
12
 
11
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 година
Зачетох се в коментарите отдолу и се почувствах длъжен да споделя и моето мнение за Радев. Всички ние все плямпаме, че искаме балансирана политика, президент на народа и какви ли не други лозунги. Е, Радев последните години е един от малкото балансирани политици. В сравнение с него Плевнелиев изглежда като Сидеров, но с обратна насоченост. Така, че аз смятам Радев за един от малкото добри политици, еъпреки че като стана президент ми изглеждаше много недодялан.
112
0
 
6
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 година
Абе те цените на горивата ще паднат, ама нали се сещате, че производители и търговци няма да свалят цените.
111
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Радев - на съд и в затвора !!!
110
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
РАДЕВ СЪЗДАДЕ КРИЗИТЕ, СЕГА ЩЕ ГИ РЕШАВА, ЗА ДА СЕ ДОКАЖЕ КАКЪВ ДЪРЖАВНИК Е! НАТРЕСЕ НИ НЕКАДЪРНИЦИ! СЪСИПА ДЪРЖАВАТА И СЕГА КРИТИКУВА СВОЙТЕ НЕКАДЪРНИЦИ И РЕШАВА С РУСНАЦИТЕ КРИЗИТЕ!ЕЕЕЕ ВСЕ ПАК МИТРОФАНОВА Е ПЛЪТНО ВАД НЕГО!ПЪЛНА ПОДКРЕПА ЗА СЦЕНАРИЯ ЗА ПРИЗИДЕНТСКА РЕПУБЛИКА! С ЛЮБОВ ОТ МОСКВА
109
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мазния рублажжия Радев ше го изритаме в пасока Маскве тая зима. Пак прави зулуми за сметка на българските граждани, ше му се невиди и мазника хлъзгав!
108
7
 
9
 
! Отговори
Крим е руски преди 1 година
Добросъседски отношения от това има нужда България. Не може да водим политика на изолация от Русия. Ето Турция води балансира политика и отстоява правата си а е втората по сила в НАТО. Ако някой иска да се бори срещу Русия да ходи в Украйна. Не може да се правят необмислени изказвания от политици срещу най силната ядрена държава.
107
14
 
15
 
! Отговори
Крим не е руски преди 1 година
До кога братя българи ще търпим руски фирми да си назначават президенти, партии и др държавни служители да пият кръвта на българския народ.
106
7
 
15
 
! Отговори
Жалко за Радев преди 1 година
Радев по поведението си прилича повече на пощенския гълъб на Путин отколкото на български президент. Жалко !!!
105
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Незабавна национализация на рафинерията Нефтохим подарена на руснаците от крадеца Костов на цената на един качествен ритнитопковец!
104
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ПРЕДИ ВСИЧКО РАДЕВ МИСЛИ ЗА НАРОДА СИ И СТАВА НЕУДОБЕН ЗА ЧИНОВНИЦИТЕ НА ОБИЧАЩИТЕ АМЕРИКАНЦИТЕ
103
5
 
11
 
! Отговори
Руски слууга преди 1 година
Доверието в Грипен Решетников Радеф е напълно загубено още с безкористните му мераци по Грипените и услужливото му поведение към Москва.
102
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Има още и чисти българи които са народа ни! Всички останали са против народа си и са продали чаша помия от юсей